Παρεκκλήσιο Παναγίας του Κάμπου
Πανήγυρη: Θεομητορικές εορτές και Τρίτη της Διακαινησίμου.
Το παρεκκλήσιο της Παναγίας αποτελεί μία πρώϊμη παραλλαγή εξάστυλου συνεπτυγμένου σταυροειδούς εγγεγραμμένου ναού με τρούλο, των αρχών του 11ου αιώνος και αποτελεί συνέχεια παλαιότερου μνημείου με τρεις προγενέστερες φάσεις. Έχει συνολικό μήκος 13.20 μ., εκ των οποίων τα 4.20 μ. ανήκουν στον νάρθηκα, ο οποίος προστέθηκε τον 15ο-16ο αιώνα, μαζί με ένα αίθριο στα δυτικά και ένα ελαιοπιεστήριο στη βορειοδυτική του πλευρά, που σχετίζονται με τη χρήση του ναού από το τάγμα των Ιωαννιτών, που κατείχε έναν Πύργο στην ίδια περιοχή. Στο εσωτερικό του ναού διασώζεται ζωγραφικός διάκοσμος, που ανάγεται στις δύο κύριες φάσεις χρήσης της τελευταίας φάσης, δηλαδή στον 12ο και 16ο αιώνα.
Η αρχική φάση του ναού ανάγεται στα τέλη του 6ου-αρχές 7ου αιώνα και είναι μία τρίκλιτη μεταβατική βασιλική, με προσκτίσματα, το μήκος της οποίας ξεπερνά τα 17.90 μ., και πλάτους 13 μ., με εγγεγραμμένες πλάγιες αψίδες, εκ των οποίων η νότια τεταρτοκυκλική. Εντοπίστηκε συσχετισμένος ταφικός χώρος νοτιότερα ενώ στα ανατολικά βρέθηκε μικρό τετράπλευρο βαπτιστήριο με κυκλική κολυμβήθρα.
Κατά την περίοδο των αραβικών επιδρομών, ο ναός αυτός συμπτύχθηκε στο πλάτος του κεντρικού κλίτους αξιοποιώντας, με μικρή μετατροπή, την υφιστάμενη αψίδα, η οποία ανακατασκευάστηκε λίγο αργότερα πριν την ερήμωσή του. Για την τοίχιση των διαβατικών χρησιμοποιήθηκαν μεγάλες πλάκες όρθια δομημένες. Ο ναός είναι κηρυγμένο Αρχαίο Μνημείο Β' πίνακα και λειτουργείται στις Θεομητορικές εορτές καθώς και την Τρίτη της Διακαινησίμου.